SijoitusSummit 2020 Syksy

Finnair

Finnair – Vahva kassa ja toimialan terveimpiin lukeutuva tase siivittävät yli koronakriisin Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut kasvava verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat- ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla. Helsingin [...]

Sisällön kuvaus

Finnair – Vahva kassa ja toimialan terveimpiin lukeutuva tase siivittävät yli koronakriisin

Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut kasvava verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat- ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla.

Helsingin maantieteellinen sijainti antaa Finnairille kilpailuedun, sillä nopeimmat yhteydet useiden Euroopan kohteiden ja Aasian megakaupunkien välillä kulkevat Suomen yli.

Finnairilla on vakaa markkina-asema kotimarkkinoilla ja hyvät edellytykset hyötyä kasvavista Aasian markkinoista. Sen tavoitteena on tuottaa arvoa osakkeenomistajille keskittymällä ydinliiketoimintaan ja sitä lähellä oleviin liiketoimintamahdollisuuksiin sekä investoimalla kilpailukykyyn ja vastuulliseen lentämiseen.

Finnairilla on selkeä strategia tavoitteidensa toteuttamiseksi. Perustan strategian toteuttamiselle muodostavat operatiivisen toiminnan korkea laatu, Helsingin ihanteellinen maantieteellinen sijainti, kasvavat päämarkkina-alueet, selkeät tavoitteet tuottojen kasvattamiseksi, moderni polttoainetehokas laivasto sekä vahva tase.

Lisää Finnairista täältä.

FINNAIR – OP ANALYYSI

Joonas häyhä
Analyytikko

  • Korona on pilannut lyhyen aikavälin näkymät – miten merkittävä isku koronakriisi on alalle?
  • Miten Finnairin tase kestää kriisin?
  • Milloin lentoliikenne voisi elpyä?
  • Voiko korona jollain tavalla vaikuttaa lentoalan kilpailuasetelmaan tai Finnairin kilpailuetuihin?

Nimetön suunn.malli (20)
Topi Manner
Toimitusjohtaja
||