SijoitusSummit 2019 kevät

Pörssisäätiö – Sari Lounasmeri

Talouspolitiikka 2020 – seuraava hallituskausi osakkeenomistajan näkökulmasta. Eduskuntavaalit ovat jo ovella. Uusi hallituskausi merkitsee muutoksia myös osakkeenomistajille. Osakesäästötili otetaan vihdoin käyttöön. Osinkoverotuksen uudistamisesta on ollut paljon puhetta eri puolueissa. Oppivelvollisuusiän nostamista on ehdotettu – olisiko [...]

Sisällön kuvaus

Talouspolitiikka 2020 – seuraava hallituskausi osakkeenomistajan näkökulmasta.

Eduskuntavaalit ovat jo ovella. Uusi hallituskausi merkitsee muutoksia myös osakkeenomistajille. Osakesäästötili otetaan vihdoin käyttöön. Osinkoverotuksen uudistamisesta on ollut paljon puhetta eri puolueissa. Oppivelvollisuusiän nostamista on ehdotettu – olisiko talous mukana uusissa oppisisällöissä? Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri valottaa, mitä seuraavalla hallituskaudella on todennäköisesti odotettavissa osakkeenomistajan näkökulmasta ja mistä äänestäjän kannattaa olla tietoinen

Pörssisäätiö on riippumaton, puolueeton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tehtävänä on edistää arvopaperisäästämistä ja arvopaperimarkkinoita. Säätiön tavoitteena on luoda kaikille suomalaisille entistä paremmat mahdollisuudet olla yritysten omistaja ja vaurastua säästämällä ja sijoittamalla. Pörssisäätiö julkaisee oppaita ja materiaaleja ja järjestää kaikille avoimia tapahtumia. Säätiö työskentelee sen puolesta, että arvopaperimarkkinat toimivat Suomessa parhaalla mahdollisella tavalla. Pörssisäätiö omistaa Pörssitalon ja rahoittaa toimintansa sen vuokratuloilla.

Pörssisäätiön nettisivuilta löydät laajan kattauksen sijoittajalle hyödyllisiä maksuttomia työkaluja, oppaita ja tapahtumia. Vieraile verkkosivuilla osoitteesssa porssisaatio.fi tai tilaa Pörssisäätiön suosittu uutiskirje.

 

Haastattelussa selviää mm.

  • Mitä Pörssisäätiö tekee?
  • Eduskuntavaalit tulossa – mitä konkreettisia asioita on vireillä sijoittajan kannalta?
  • Osakesäästötili on tulossa – mitä etuja tämä tuo sijoittajalle.
  • Muutoksia on tulossa myös sijoitusvakuutuksen verotukseen. Mitä pitää huomioda?
  • Osinkoverotukseen mietitään erilaisia vaihtoehtoja. Mitä muutoksia on pohdinnan alla? 
  • Omistajuuden rooli on kasvamassa. Lainsäädäntö tulee siirtämään enemmän valtaa yhtiökokoukselle. Mitä muutoksia on tulossa yhtiöiden hallitusten ja yhtiökokouksien päätösvaltaan?
sari-lounasmeri-porssisaatio
Sari Lounasmeri